28 липня- День Державності України


24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята – Дня української державності, яке відзначається у День хрещення Русі-України, та підписав відповідний указ (№423).
В основі концепції Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців крізь віки та покоління.
“Українці вперше відзначатимуть День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже «українців не зламати». Так сказав Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 24 липня.
Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років – від заснування міста Києва та державотворення князем Володимиром православної Києво-Руської держави, спадкоємицями якої були Галицько-Волинське князівство, Литовсько-Руська держава, Українська козацька держава (Гетьманщина), Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна, а сьогодні – сучасна Україна.

В умовах збройної агресії РФ проти України РФ на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави – захисника традиційних цінностей, започаткованих за часів Київської Русі – православ’я, народності й державності. У цій системі дезінформації українці не є окремим народом, а є складовою частиною триєдиного російського народу, а історія Київської Русі – етап російської державності. Ці тези фактично стають ідеологічним приводом для обґрунтування продовження збройної агресії Російської Федерації проти України.

Захист національної безпеки, зокрема в інформаційній сфері, та протидія дезінформації, у тому числі історичним фейкам, що розповсюджує держава-агресор, є національним інтересом України. 

В своїй промові Президент додав: – «Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Не цього разу».

Тож в цей святковий день, шановні співвітчизники!

Ми хочемо щиро привітати вас, побажати  здоров’я, щастя, успіхів у всіх ваших справах і нехай мрія про краще життя окриляє вас на нові звершення, на нові добрі справи в ім’я нашої України, та її майбутніх поколінь. Нехай на нашій землі знову запанує спокій і злагода, а у серцях завжди палає вогник надії на щасливе майбутнє нашої України.

З повагою,

генеральний директор Вальчук Сергій

та колектив ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ”

Print Friendly, PDF & Email