Безоплатне лікування пацієнтів з туберкульозом в Україні


Під час війни зростає ризик захворіти на інфекційні захворювання: перебування в тісних чи погано вентильованих приміщеннях, обмежений доступ до медичної допомоги або протягом певного часу повна його відсутність можуть сприяти їхньому поширенню, у т.ч. такого небезпечного як туберкульоз.
✅В Україні пацієнт, хворий на туберкульоз, може безоплатно отримувати медичну допомогу в стаціонарі, амбулаторно та/або під наглядом сімейного лікаря.
Проведення діагностики, постановка діагнозу «туберкульоз» відбувається в межах пакета медичних послуг «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування, реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах» у медзакладі, що уклав договір з НСЗУ за відповідним напрямом та має в штаті лікаря-фтизіатра.
Адресу найближчого закладу можна дізнатись за телефоном контакт-центру НСЗУ – 16-77.
У рамках пакета послуг пацієнт має право на безоплатну діагностику, лікування, спостереження, всі необхідні супутні лабораторні та інструментальні дослідження, швидкі тести на ВІЛ, гепатити та вагітність, медикаментозне забезпечення, знеболення, допомогу мультидисциплінарної команди, виявлення та лікування супутніх захворювань, харчування у стаціонарі тощо.
Крім того, пацієнти, які не виділяють мікобактерії туберкульозу, можуть спостерігатись та перебувати під контролем лікаря первинної допомоги амбулаторно, за місцем перебування.
Детальніше про послуги, які у рамках пакету «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги» може отримати пацієнт, – на нашому сайті https://bit.ly/3zsiBgb
Print Friendly, PDF & Email