Чому в’ялена або сушена риба небезпечна?


Тому що вона може нести небезпеку для життя — ботулізм.
У теплу пору року попит на в’ялену або сушену рибу зростає. Зростають і випадки отруєнь цим продуктом. На жаль, і з летальним фіналом.
Ботулізм — це харчова інтоксикація, зумовлена споживанням продуктів, які містять ботулотоксини. Збудник розмножується в анаеробному стані (без кисню), та за неправильних умов зберігання чи транспортування.
Так от в’ялена та сушена риба дуже часто стає «будинком» для розмноження токсинів, і ось чому:
– така риба не проходить термічну обробку, а ботулотоксин гине лише при кип’ятінні впродовж 10-15 хвилин;
– може бути заражена у природних умовах, оскільких резервуаром інфекції є пісок або ж річковий мул;
– соління відбулось уже після утворення токсину, адже сіль не вбиває токсин, а лише пригнічує розмноження інфекції;
– споживачу невідомо про неякісні умови зберігання або транспортування: тривале зберігання пораненої риби на ґрунті, перевезення навалом, без тари.
Навіть якщо вам важко утриматися від спокуси придбати в’ялену або сушену рибу, згадайте цей пост і віддайте перевагу перевіреним продуктам.
На зображенні може бути: текст «чому в'ялена або сушена риба може бути небезпечна центр громадського здоров'я не проходить термчну обробку, аботулотоксин гине лише при кип'ятинн впродовж1 10-15 XB може бути заражена вприроднхумовах, вприроднху оскльки резервуаром нфекци покабо рчковий мул ? споживачу невдомо про HERKICHI умови збергання чит транспортування: тривале збергання пораненойриби нагрунт, перевезення навалом, без тари солння выдбулося псля утворення токсину, адже сðль не вбивае гоксин, лише пригнчуе розмноження нфекцй www.phc.org.ua»

Print Friendly, PDF & Email