Обережно, СКАЗ!


У зв’язку з підтвердженими випадками сказу у тварини в Україні питань на тему вакцинації від сказу побільшало.
На найпопулярніше з них відповідає Федір Лапій, дитячий лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.
   Нагадуємо, що ліків проти сказу не існує, у хвороби 100% летальність, єдиний шанс попередити хворобу після укусу інфікованої тварини – екстрено вакцинуватись та ввести імуноглобулін проти сказу!
Україна належить до територій небезпечних щодо сказу. Серед домашніх тварин в нашій країні також реєструються випадки сказу. Тому те, що тварина є домашньою є домашньою – це не гарантія того, що вона не інфікована збудником.
Наголошуємо, що рішення щодо необхідності імунопрофілактики приймає лікар.
На зображенні може бути: текст «plg MIHICTEPCTBO ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЙНИ Питання Чи потрибно робити щеплення В.Д сказу, якщо вкусила домашня тварина? Якщо тварина виглядае здоровою, у ней щеплення В.д сказу, а вас- вас можлив.СТЬ спостеригати за нею до 10 ДнίВ, щеплення можна не робити. Але якщо тварина виглядае хворобливо чи сумниви якнайшвидше зверн.ться до медик.в, щоб отримати щеплення та уноглобулн. Якщо ви розпочали вакцинацίю, a тварина, за якою ви спостеригаете, пережила 10 дн.в пίСЛЯ укусу, ви можете припинити вакцинацίю.»
Print Friendly, PDF & Email