Інформація по ітогам роботи першого місяця оздоровчої кампанії дітей Дніпропетровщини


В Дніпропетровській області протягом першої оздоровчої зміни було відкрито та працювало 835 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, з яких 818 – пришкільні табори.

В цих закладах оздоровлювались та відпочивали  79 479 дітей.

Всього з початку підготовки та проведення оздоровчої кампанії спеціалістами лабораторного центру  взято участь у проведенні 549 обстежень щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

Лабораторним контролем було охоплено всі табори 100%. Нами проводились дослідження води питної, води водоймищ, піску та грунту, дослідження проб їжі, тощо.

З початку підготовки до роботи таборів  було досліджено:

–  885 проб води питної на фізико-хімічні показники, з них не відповідали вимогам – 108 проб (12,2%);

–  889 проб води питної на бактеріологічні показники, не відповідали вимогам – 25 проб (2,8%);

36 проб води водоймищ на фізико-хімічні та бактеріологічні показники. Нестандартні проби реєструвались по фізико-хімічним показникам в річках Оріль та Самара.

За результатами нестандартних проб води питної нашими фахівцями керівникам (власникам) оздоровчих закладів надавались пропозиції щодо поліпшення якості води питної – це табори П’ятихатського, Межівського, Царичанського та Васильківського районів.

Спеціалістами лабораторного центру широко проводилась санітарно-освітня робота. Було направлено 3 статті в пресу, проведено 4 виступи на місцевих каналах телебачення, 8 виступів на радіо. Проведено 550 бесід, прочитано 144 лекції, проведено гігієнічне навчання 3 736 осіб персоналу таборів.

За період роботи 1-ї зміни епідускладненння та спалахи інфекціонних захворювань в таборах Дніпропетровської області не реєструвались.

Робота спеціалістів лабораторного центру з питань проведення лабораторних досліджень та санітарно-освітньої роботи серед персоналу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку активно продовжується

 

Виконавець: Сирота Л.

Print Friendly, PDF & Email