Як захиститись від інфекцій в умовах війни, корисні поради


Влітку інфекції поширюються швидше. А через війну ризики інфікуватися – вищі. Антисанітарія, відсутність чистої питної води та неможливість підтримувати гігієну рук і тіла – все це може призвести до зараження. Тому важливо розуміти способи передачі інфекції та як уникнути інфекційні захворювання.
Способи передачі інфекції.
   Найпростіший спосіб підхопити більшість інфекційних захворювань — контактувати з інфікованою людиною. Тому намагайтесь зберігати дистанцію та використовувати засоби індивідуального захисту при контакті з людиною, яка має симптоми інфекційного захворювання.
   Також можна підхопити інфекцію контактуючи з тваринами та комаха. Тому якщо вас вкусив кліщ, комар, невідома вам комаха або собака — зверніться до лікаря за допомогою. Звісно, якщо це можливо.
   Інфекційні захворювання також можуть передаватися через воду чи їжу. Тому дотримуйтесь правил безпеки продуктів харчування: мийте овочі та фрукти перед вживанням; зробіть запас води та регулярно оновлюйте його; перевіряйте умови зберігання запасів продуктів, особливо консервів та їх термін придатності.
   Багато мікробів можуть затримуватися на предметах побуту, як-то стільниці, ручки дверей або крану. Тому дотримуйтесь чистоти у своєму домі, робіть вологе прибирання.
                 Профілактика інфекційних захворювань.
    Багатьом інфекційним захворюванням можна запобігти з допомогою вакцин. Тож ретельно дотримуйтеся Календаря щеплень.
    Дотримання правил гігієни та харчової безпеки. Мийте руки, їжу, доглядайте своє помешкання.
    Якщо ви відноситесь до групи ризику, наприклад, маєте знижені можливості імунітету до боротьби з інфекціями, то порадьтесь зі своїм лікарем щодо вашого стилю життя та додаткових вакцин.
    Піклуйтесь про своє здоров’я та бережіть себе!

Матеріал зі сторінки facebook НСЗУ для пацієнта за посиланням:

https://www.facebook.com/nszu.care/posts/pfbid0U7Ura6DH3ALfTnS5iLGMtacGRef6xdyNjiCSjoBstv26FNNqei5Em4zPkxs4ggFel

Print Friendly, PDF & Email