Архів за день: 14.01.2022


Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 07.01.2022р. по 13.01.2022р.

Головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій Вальчук інформує: епідемічна ситуація з коронавірусної хвороби на території Дніпропетровської області станом на 14.01.2022р. відповідає «жовтому» рівню епідемічної небезпеки поширення COVID-19. За звітний тиждень зареєстровано 1410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 (інтенсивний показник на 100 тис. населення 44,4) проти 1046 (інтенсивний показник на 100 тис. населення 33,0) за попередній тиждень. Відмічається зростання захворюваності на COVID-19 на 34,8%. Всього з початку епідемії (станом на ранок 14.01.22р.) в області зареєстровано 244598 лабораторно […]


Епідемічна ситуація з коронавірусної хвороби COVID-19 в Дніпропетровській області, профілактика COVID-19

За даними епідеміологічного моніторингу в Дніпропетровській області за останню добу зареєстровано 427 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, одужали  –300 хворих. За весь період пандемії (станом на ранок  14.01.2022р.) зареєстровано 244 598 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, одужали 232 935 пацієнтів. В області залишається 2655 активних випадків захворювання на COVID-19 . За тиждень з 07.01.2022р. по 13.01.2022р. в області зареєстрований 1410 випадків (за попередній тиждень – 1046 випадків), показник захворюваності склав 44,4 на 100 тисяч населення (проти […]


Нове шкільне меню – це про пріоритети здоров’я дітей та потенційно здорову націю – Віктор Ляшко

В Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської розпочалася реформа шкільного харчування. Технологічні карти для оновленого шкільного меню розробляв кулінарний експерт Євген Клопотенко з командою. Заклади освіти мали тривалий перехідний період для адаптації нових вимог та їх впровадження. Й от із 1 січня в усіх українських школах і садочках розпочали готувати за новими правилами та рецептами. Тож які норми харчування в закладах освіти зазнали змін? У стравах обмежують кількість солі та цукру, жирів рослинного і […]